GEWORTELD, de workshop:Waarin lijk jij op een boom?

De workshop is onderdeel van het project ‘GEWORTELD, een audioboswandeling’. De audioboswandeling is een luisterroute door Odapark, centrum voor hedendaagse kunst in Venray, en het daarnaast gelegen bos. Al lopend hoort het publiek via de koptelefoon verhalen over de bomen die ze passeren én persoonlijke verhalen van mensen uit Venray: verrassende, herkenbare en ontroerende verhalen waaruit blijkt hoeveel mens en boom op elkaar lijken.

Met de op jongeren gerichte workshop brengt maker Els Huver verdieping aan in de ervaring die de wandeling biedt: een nieuw perspectief op bomen en op henzelf.Inhoud workshop
Vertrekpunt is de 75 minuten durende audioboswandeling die in groepjes wordt afgelegd. Aansluitend tekenen/schilderen de deelnemers in het theehuis van Odapark met kleurpotloden, vetkrijt en verf een boom zoals zij zichzelf zien: met sterke wortels of veel gebogen takken of stevig staand tussen andere bomen. Hiermee reflecteren ze op wat ze tijdens de wandeling hebben gehoord. Maar dit biedt ook een nieuwe blik op hunzelf.

In de psychologie wordt wel gezegd: als je een boom tekent, teken je jezelf. Wanneer de jongeren klaar zijn met het maken van hun kunstwerk analyseren ze de eigen boom a.d.h.v. een aantal kenmerken: de plaats van de boom op het vel papier, de stam, de kruin, takken…etc. Het zegt iets over hoe de maker in de wereld staat.

Tenslotte maken we op de trappen voor het theehuis een foto van de leerlingen met hun tekeningen. Samen vormen ze dan een bos: een eenheid die elkaar versterkt.

Wanneer            van mei tot de herfstvakantie
Tijdvakken        9.30 – 12.00 uur of 12.30 – 15.00 uur
Aantal                max. 20 leerlingen
Leeftijd              12+
Prijs                    € 365,- (inclusief alle materialen)

Wil je meer weten? Neem contact op via de gegevens onderaan de pagina of met Odapark.