GEWORTELD, een audioboswandeling - Venray

‘GEWORTELD, een audioboswandeling’ is een audiokunstwerk waarbij het publiek lopend door een bos luistert naar verhalen over bomen en van mensen uit de buurt. Langzaam maar zeker ontdekt het publiek dat boom en mens op elkaar lijken.

GEWORTELD is in 2021 voor het eerst in Heerlen gerealiseerd en heeft zich daar als concept bewezen. De nieuwe standplaats wordt Venray. We zijn inmiddels begonnen. Met een frisse blik, want iedere volgende locatie vraagt om een andere aanpak, passend bij de plek, de bomen, de verhalenvertellers, het publiek en de samenwerkingspartners.

De belangrijkste samenwerkingspartner in Venray is het centrum voor hedendaagse kunst: Odapark. Een mooie match, want net als De Kopsalon brengt Odapark mensen op een toegankelijke en inspirerende manier in contact met kunst en natuur.
In haar missiestatement staat: ‘We nemen onze eigen omgeving, haar bewoners en haar verhalen als uitgangspunt voor kunst die hoofd en hart weet te beroeren.’

Het fysieke deel van de kunstinstelling behelst een prachtig bosachtig park/beeldentuin met een paviljoen voor exposities. Daaraan grenst bosgebied Het Vlakwater. Park en bos vormen samen de plek waar straks de verhalen over de bomen en de mensen van Venray te beluisteren zijn.

Er is ook veel enthousiasme vanuit de Gemeente Venray die GEWORTELD ziet als een kunstvorm met actuele waarde. Het is immers een productie die culturele middelen inzet om natuur en maatschappij met elkaar te verbinden. Daarmee sluit het aan bij de tijd waarin we leven.

GEWORTELD is in Venray te zien en te horen van half augustus t/m 2 oktober 2022.
Kaartverkoop via Odapark

Volg het project op geworteld.nu of Facebook