Samen sterker in de Kopsalon

25 oktober t/m 8 november / De Kopsalon for One

‘Komt u nog eens terug’, vroeg de meneer die als laatste die dag had mogen plaatsnemen op de kappersstoel. Hij had zichtbaar zitten genieten. ‘Nou, graag!’ antwoordde ik, want het was dit jaar extra speciaal om voor Festival Vocallis met De Kopsalon op pad te gaan. Coronaproof!

Internationaal Festival Vocallis viert de menselijke stem door een podium te bieden aan zang en gesproken woord. Het thema van 2020 was ‘Synergie der Kunsten’ en ging over kunstvormen die elkaar versterken. De Kopsalon gaf dat thema een draai door zich te richten op levenskunst, met verhalen van mensen die elkaar versterken.

Op uitnodiging van Sevagram Verwenzorg is de verhaleninstallatie dit jaar tijdens Vocallis in vijf zorgcentra opgebouwd: Ter Eyck, Scharwyerveld, Mosae Campagne, Panhuys en Oranjehof. De bezoekers luisterden er naar vier korte verhalen van mensen die vertellen hoe ze zich gesterkt voelen door de aanwezigheid van anderen. Het zijn verhalen van een dirigente over haar koor, een vluchtelinge over haar man, buren die dikke vriendinnen zijn geworden en twee musici over de verbinding die ze in de muziek voelen. Allen staan samen sterker dan alleen.

Luistert hier naar het verhaal van Martina en Rik: