Festival Vocallis 2018

De Kopsalon doet eind oktober en begin november vijf Zuid-Limburgse gemeenten aan in het kader van Festival Vocallis: Eijsden-Margraten, Beek, Vaals, Valkenburg en Maastricht. Het festival viert de menselijke stem door een podium te bieden aan zang en gesproken woord. Het thema is dit jaar – 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog: Oorlog, Vrede, Vrijheid.

De verhalen in De Kopsalon worden verteld door mensen die over dit thema kunnen meepraten: allen zijn op zeker moment hun geboorteland ontvlucht. Desondanks zijn hun verhalen positief; ze gaan over liefde, solidariteit, hoop en het nastreven van geluk. Daardoor zijn ze geen confrontatie met een vluchteling, maar een ontmoeting met een mens.

Speciaal voor festival Vocallis is er een Kopsalon for One gebouwd: een intiem mini-audio-theater waar op een kappersstoel onder de droogkap kan worden geluisterd naar verhalen die een draai aan je gedachten geven. Want naar deze salon ga je niet voor je haar maar voor je hoofd. De bezoeker luistert er naar vier ultrakorte, waargebeurde verhalen en stapt zonder te betalen met een fris hoofd de Kopsalon weer uit.

24 okt. gemeentehuis Margraten – 10.00 – 13.00 uur
30 okt. gemeentehuis Vaals – 10.00 – 13.00 uur
6 nov. zorgcentrum Fransiscus Beek – 13.00 – 16.30 uur
7 nov. gemeentehuis Valkenburg – 13.30 – 17.00 uur
9 nov. Centre Céramique Maastricht – 13.00 – 16.30 uur