GEWORTELD blijft in Odapark!

De reacties in het gastenboek waren vorig jaar niet van de lucht: “Indrukwekkend”, “Een heel andere kijk op bomen en het leven” en “Ik wil nog een keer!” Dat laatste is nu mogelijk, want Odapark – centrum voor hedendaagse kunst in Venray – heeft ‘GEWORTELD, een audioboswandeling’ opgenomen in haar vaste collecte. Als seizoenswerk, wat voor dit jaar betekent van 13 juni t/m 22 oktober.

GEWORTELD is een audioboswandeling waarbij publiek lopend door park en bos luistert naar verhalen over bomen en van mensen uit de Venray. De route biedt naast een verrassende kijk op bomen ook een onverwachte ‘ontmoeting’ met mensen uit de buurt en de gelegenheid om naar hen te luisteren. Langzaam maar zeker ontdekt het publiek dat boom en mens op elkaar lijken.

Dat is in deze tijd hard nodig. De wereld verandert en verlangt nieuwe manieren van samenzijn. Daarvoor moeten we de ander erkennen voor wat hij is: de boom als levend wezen met bestaansrecht en een ander mens als onze gelijke.

Om GEWORTELD te beleven is het raadzaam vooraf een kaartje te reserveren; het aantal audioguides en koptelefoons is beperkt. Reserveren kan hier.

Openingstijden: Je kan de wandeling starten van dinsdag t/m zondag tussen 13:30 en 15:30 uur.
Duur audiowandeling: 70 minuten / 2,8 km
Prijs: € 7,50 per persoon (inclusief audioguide en koptelefoon)
Geschikt voor 12+

‘GEWORTELD, een audioboswandeling’ is mogelijk gemaakt door Odapark, Prins Bernhard Cultuurfonds, Mondriaan Fonds, Vriendenloterij Fonds, de Gemeente Venray en De Kopsalon.

Foto: Roel Hendriks