VAN GELUK SPREKEN, de L1 radiodocumentaire en podcast

Het verhalenproject VAN GELUK SPREKEN startte in de winter van 2018. Ik zie me nog die eerste keer in Eikenderveld over de besneeuwde straten wat rondjes rijden. Het oogde allemaal verlaten en somber. Wat als ik toen had geweten dat ik in die straten nog zo vaak in de zon zou lopen, praatjes makend met de vele mensen die ik er leerde kennen?

De afgelopen weken passeerde deze gedachte en vele andere herinneringen aan Eikenderveld. Hayat die op verzoek djembe speelde. De honden van Wim die mij – geen hondenmens – iedere keer weer uitbundig begroetten. En natuurlijk de onvergetelijke tien dagen Cultura Nova, midden in de wijk, waaraan zoveel inwoners een bijdrage leverden. Alle 28 verhalen gingen de afgelopen weken door mijn handen bij het maken van de L1-podcastserie. Vijftien daarvan zitten ook in de radiodocumentaire die L1 maandag, op Tweede Pinksterdag, uitzendt.

Het is het definitieve sluitstuk van VAN GELUK SPREKEN in Eikenderveld en ik ben erg blij dat de verhalen nu een plek krijgen waar ze bewaard blijven en voor iedereen toegankelijk zijn. En dat L1 daar ook de waarde van inzag en ik samen met L1 technicus Rob Driessen de puntjes op de i mocht zetten, dat noem ik van geluk geluk spreken!

Uitzending LimburgDoc VAN GELUK SPREKEN: maandag 1 juni om 9.00 uur en om 18.00 uur op L1 Radio. Daarna online te beluisteren via LimburgDoc

De podcast VAN GELUK SPREKEN staat vanaf 1 juni op L1 Podcasts, Spotify en Apple Podcasts.