Theater tussen Pandemiegolven

Van 6 t/m 8 en van 11 t/m 15 augustus 2021 zijn vier Kopsalon-verhalen te horen op festival De Karavaan in Alkmaar. Ze zijn onderdeel van de tentoonstellingsinstallatie Theater tussen Pandemiegolven, een productie van locatietheatergroep Monsterverbond.

De installatie is een staalkaart van ontmoetingen tussen publiek en performers ten tijde van Covid-19 in Nederland. Makers hebben theater aan huis bezorgd, gestreamd, opgevoerd voor autorijdend publiek, in speciaal geconstrueerde theaters of in huiskamersetting. En dat deed ook Els Huver van De Kopsalon: met mini-theater de Kopsalon-for-One toerde zij langs zorginstellingen om bewoners te verrassen met mooie verhalen.

Fragmenten van de verschillende voorstellingen, waaronder die van Els Huver, zijn in Alkmaar te zien/beluisteren door het openen van kliko’s.

Met deze tentoonstelling wil Monsterverbond de achterhoedegevechten van de verbeelding laten zien en de grote veerkracht van al die theatermakers die – met de kop in de wind van de coronastorm – stug doorgingen met het maken van live-theater in direct contact met het publiek.

Concept, uitvoering en productie: Luca Stappers, Casper Oorthuys, Eric Langendoen, Marieke van Wamel