Persbericht: GEWORTELD, een audioboswandeling

PERSBERICHT

Heerlen, 16 augustus 2021

Festival Cultura Nova

GEWORTELD, een audioboswandeling

Wist u dat bomen sociale wezens zijn en met elkaar communiceren? Daarin lijken ze op mensen. Deze gedachte vormt het vertrekpunt van GEWORTELD, een audioboswandeling, een verhalenvoorstelling die cultuur, natuur en samenleving met elkaar verbindt. Dagelijks te zien op festival Cultura Nova van 28 augustus t/m 5 september.GEWORTELD, een audioboswandeling is een luisterroute langs verhalen over de bomen én de mensen van de Heerlense wijk Molenberg. Het publiek loopt met koptelefoon op door het daar gelegen Aambos en hoort verrassende, herkenbare en ontroerende verhalen waaruit blijkt hoeveel zij op elkaar lijken.
De stem die de wandelaar door het Aambos gidst is van Michel Sluysmans van Toneelgroep Maastricht. De geluiden uit het bos zijn gevangen door de Heerlense geluidskunstenaar Mike Kramer.

Actueel

De geluidswandeling sluit aan bij deze tijd waarin de natuur onder druk staat. De Kopsalon denkt dat mensen bereid zijn om iets voor een ander te betekenen, wanneer ze zichzelf in de ander herkennen. Met GEWORTELD wil hij het publiek laten ervaren dat wij mensen ons ook in de natuur kunnen herkennen. 

De Kopsalon creëert het liefst in samenwerking met een buurt. Zo is ook GEWORTELD tot stand gekomen: tientallen inwoners van Molenberg hebben aan deze productie meegewerkt.
Drijvende kracht achter GEWORTELD is Els Huver. Haar werkzame roots liggen bij de Hilversumse radio, maar in de afgelopen jaren heeft zij zich ontwikkeld tot maker van verrassende audio-producties op locatie.

Wanneer Van 28 augustus t/m 5 september – starttijden 14.00 t/m 18.00 uur
Waar Kerkraderweg 7 Heerlen – Binnenplein Broederschool
Duur 80 minuten / 2,6 km
Prijs € 10,-
Geschikt voor 12+
Tip U blijft niet op de paden, dus trek stevig schoeisel aan.

Kaartverkoop via Cultura Nova